AYIN BALIĞI:lEVREK


AYIN BALIĞI: LEVREK

Ilık ve soğuk suların karizmatik balığı Levrek ayın balığı unvanını mayıs ayında kimseye

kaptırmadı. Derisi iri pullarla kaplı bu balığın sırtı kurşun, karnı gümüş renktedir. Genç levreklerin sırtlarında siyah benekler mevcuttur. Erişkin levreklerin ise sırtları koyu renk ve beneksiz olur. En çok karides, yengeç, küçük balık ve kurtçuklarla beslenirler.
Türkiye’de Karadeniz, Akdeniz ve Marmara’da bol miktarda bulunur. Yağsız ve lezzetli bir eti olan bu balık sağlıklı beslenmek isteyenlerin bir numaralı tercihidir.
Özellikle mayıs ayının ortalarından kasım ayına kadar denizlerde bol bulunan bu balık kayalık yerleri sever. Özellikle sabahları gün doğarken ya da akşamları gün batarken avlanır. Özellikle sabahın erken saatlerinde yapılan levrek avı meditasyon etkisi de gösterir ve ruhunuzu dinlendirir.
Levrek avı kıyıdan ve tekneden yapılabilir. Levrek avında en iyi performansı gösterebilmek için uygun bir sahte yem seçmek son derece önemlidir. Bu konuda en iyi performans gösteren ikili Zerek ZE-DOG TOP WATER100mm ve 75mmdir.

 Levrek avı kıyıdan yapılırken Daiwa Crossfire olta kamışı maksimum performans sağlar. Sağlam yapılı bu olta modeli levrek ile mücadelede en büyük yardımcılarınızdan biri olacaktır.
Kıyıdan levrek avını kolaylaştıracak en iyi olta makinesi modeli Pioneer Karman 3000dir. Uygun fiyatlı bu ürün sınırsız yedek parça garantisi ile uzun yıllar levrek avlarınızın kahramanı olmaya aday.

Levrek avından sonra sıra bu lezzetli balığın nasıl pişirileceğine geldi. Izgaradan ziyade buharda ya da fırında pişirilirse avla geçen yorucu bir günü ziyafetle noktalayabilmeniz mümkün olur. 

Yorumlar